Predlog Zakona o gospodarjenju z gozdovi v lasti Republike Slovenije v vladni obravnavi!

Na spletni strani Vlade Republike Slovenije je objavljen Predlog zakona o gospodarjenju z gozdovi v lasti Republike Slovenije. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) ga je 22. septembra vložilo v prvo vladno obravnavo. Datum obravnave še ni objavljen.

Tudi tokratna verzija predloga zakona je objavljena in predložena v obravnavo brez kakovostnih izhodiščnih analiz, izračunov, presoje posledic, osnutkov spremljajočih aktov ipd., ki bi vladi omogočali kvalificirano presojo ustreznost zakonskega predloga. Na nesprejemljivost takšnega pristopa k zakonodajnemu postopku je bilo MKGP opozorjeno v številnih pripombah, ki jih je prejelo v okviru javne obravnave, ki je potekala aprila letos. (Vseh 35 pripomb, prejetih v okviru javne obravnave, smo objavili na tej spletni strani Koalicije za gozd.)  

Strokovne inštitucije in druge zainteresirane deležnike pozivamo, da se ponovno odzovejo na tokratni predlog zakona in da svoje pripombe naslovijo neposredno na naslov vlade in njenih članov:

gp.kpv@gov.si

miro.cerar@gov.si

dejan.zidan@gov.si 

zdravko.pocivalsek@gov.si 

dusan.mramor@mf-rs.si

karl.erjavec@gov.si 

boris.koprivnikar@gov.si

alenka.smerkolj@gov.si 

peter.gaspersic@gov.si 

irena.majcen@gov.si

maja.makovec@dmslo.si 

andreja.katic@gov.si 

anja.kopac-mrak@gov.si

goran.klemencic@gov.si

maja.makovec@dmslo.si 

vesna.gyorkos-znidar@gov.si

gorazd.zmavc@gov.si 

 

Oznake: , , ,

 

Deli